Verantwoord ondernemen

Voeding is geen product wat eeuwig houdbaar blijft. We willen echter niet meehelpen aan de grote verspilling. Jaarlijks gooien consumenten ongeveer 14% van het aangekochte voedsel weg. Het kan gebeuren dat wij producten hebben die de houdbaarheidsdatum naderen, waardoor we ze niet meer kunnen en mogen verkopen.

Om de voedselafvalberg te verkleinen willen we als bedrijf onze verantwoordelijkheid opnemen:

We willen onze klanten meegeven dat de meeste van onze producten een "Tenminste Houdbaar Tot" (THT) datum hebben. Dit wil zeggen dat je als consument deze producten nog kan gebruiken op voorwaarde dat ze goed bewaard werden en de verpakking onbeschadigd zijn. Kijk dus goed na of de verpakking nog dicht is en niet kapot, of ze niet bol staan en na opening of het product er nog goed uitziet, goed ruikt en nog lekker is van smaak.

De producten die we niet verder kunnen verkopen maar die wel nog goed zijn, doneren we aan lokale organisaties die hulp bieden aan de minder gelukkigen in onze maatschappij. Soepkeukens, Poverello en andere organisaties willen we op deze manier in hun werking ondersteunen. Zo helpen we mee aan een betere samenleving, waarin iedereen evenveel kansen mag en moet krijgen om zijn of haar leven ten volle uit te bouwen.

 

 

Dit jaar leer je écht Mexicaans koken

Geen paniek. We helpen je graag en maken het je makkelijk. Schrijf je vandaag nog in en we sturen je recepten, videos en meer om je op weg te helpen!